Zonnecreme : in 3 stappen klaar voor de zon


Op je eigen terras genieten van de zon? Ook tijdens deze thuisblijfperiode, kan je vitamine D opdoen. Deze vitamine versterkt niet alleen je weerstand, maar helpt ook botontkalking te voorkomen. Geniet dus volop van de zon, maar vergeet je niet te beschermen. Maak jezelf in 3 stappen klaar voor jouw dosis vitamine D.

1. Smeer jezelf in met zonnecrème


Smeer jezelf in met zonnecrème ruim een halfuur voor je je blootstelt aan de zon. Dan trekt de zonnecrème goed in en dat garandeert jouw bescherming. Elk huidtype heeft die bescherming nodig, alleen de beschermingsfactor zal verschillen. Vraag hiervoor advies aan jouw apotheker.

2. Draag steeds beschermende kledij


Je hoofdhuid is heel kwetsbaar, draag daarom steeds een pet of hoedje in de zon. Je ogen zijn ook heel gevoelig, deze bescherm je met een zonnebril. Eventueel kan je kiezen voor een zonnebril op sterkte. Een sterke UV-filter is sowieso een must!

3. Verzorg je huid, ook na blootstelling aan de zon


Na een dagje zonnen, moet je jouw huid hydrateren. Een aftersun-crème is ideaal om je huid te verzorgen. Niet alleen verzacht deze crème, ook je vochtbalans wordt hersteld. Tevens werkt een aftersun-crème verkoelend in tegenstelling tot een gewone bodymilk.


Wil jij zonnebrand vermijden? Kom langs bij Apotheek Kestemont en ontdek ons ruim aanbod aan zonneproducten.

Meest recent

Bij Apotheek Kestemont kunt u ook terecht voor

In de kijker

Hoe kunnen wij je helpen?