Mondhygiëne, een cruciale rol in gezondheid en welzijn


Een gezonde mond is de basis voor een stralende glimlach en een goede algehele gezondheid. 

Hieronder delen we enkele essentiële tips voor het onderhouden van een goede mondhygiëne.

🦷 Poets minstens tweemaal daags je tanden 🦷
Poets je tanden minstens twee keer per dag met een fluoridehoudende tandpasta. Dit helpt tandplak te verwijderen, tandbederf te voorkomen en je tandvlees gezond te houden.

🦷Gebruik interdentale sticks 🦷
Verwijder voedselresten en bacteriën tussen je tanden door dagelijks interdentale sticks te gebruiken. Dit voorkomt tandvleesaandoeningen en zorgt voor een frisse adem.

🦷 Reinig je tong 🦷
Vergeet niet je tong te reinigen! Gebruik een tongreiniger of de achterkant van je tandenborstel om bacteriën te verwijderen en slechte adem te voorkomen.

🦷 Gebruik mondwater 🦷
Mondwater kan een aanvulling zijn op je mondhygiëne routine, maar het vervangt niet het tandenpoetsen of het gebruik van interdentale sticks. Het helpt bij het verminderen van bacteriën en zorgt voor een frisse adem.

🦷 Ga op tijd langs bij de tandarts 🦷
Plan regelmatige tandartscontroles van minstens 1 keer per jaar. De tandarts kan problemen vroegtijdig detecteren, tandplak en tandsteen verwijderen.

🦷 Eet gevarieerde en gezonde voeding 🦷
Eet gezonde voeding met voldoende calcium, vitamine C en D voor sterke tanden en gezond tandvlees. Beperk suikerhoudende snacks en dranken, omdat suiker tandbederf kan veroorzaken.

🦷 Vermijd tabac en matig alcoholgebruik 🦷
Roken en overmatig alcoholgebruik hebben negatieve gevolgen voor je mondgezondheid, zoals tandverkleuring en tandvleesaandoeningen. Vermijd roken en drink alcohol met mate.

🦷 Vervang je tandenborstel regelmatig 🦷
Gebruik een tandenborstel met zachte haren en vervang deze elke drie maanden, of eerder als de borstelharen versleten zijn.

Het onderhouden van een goede mondhygiëne is eenvoudig maar essentieel voor een gezonde mond. Door de tips hierboven toe te passen kan je een gezonde mond behouden. 
Investeer in je mondhygiëne en geniet van de voordelen voor je gezondheid.

Meest recent

Bij Apotheek Kestemont kunt u ook terecht voor

In de kijker

Hoe kunnen wij je helpen?