Enkele tips om gezond af te vallen

Afvallen is voor veel mensen een uitdaging. Het is belangrijk om op een gezonde manier af te vallen, zodat je het gewicht ook op lange termijn kunt behouden ๐Ÿ’ช.

Hieronder kan je een aantal tips terugvinden om gezond af te vallen ๐Ÿ‘‡

๐Ÿ‘‰ Eet meer groenten en fruit

Groenten en fruit zijn caloriearm en bevatten veel voedingsstoffen. Ze zijn daarom een goede keuze als je wilt afvallen. Probeer elke dag minstens 250 gram groenten en 2 stukken fruit te eten.

๐Ÿ‘‰ Eet volkorenproducten

Volkorenproducten bevatten meer vezels dan geraffineerde producten. Vezels zorgen ervoor dat je sneller verzadigd voelt en dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Kies daarom voor volkorenbrood, volkorenpasta en volkorenrijst.

๐Ÿ‘‰ Eet voldoende eiwitten

Eiwitten zorgen ervoor dat jouw spieren behouden blijven. Zowel dierlijke eiwitten (vlees, vis, zeevruchten, eieren,..) als plantaardige eiwitten (peulvruchten, noten, have, quinoa,..) zijn zeer belangrijke voedingsmiddelen die niet mogen ontbreken.

๐Ÿ‘‰ Beperk je inname van verzadigd vet en transvetten

Verzadigde vetten (roomboter, margarine, kokosolie,...) en transvetten verhogen onder andere het risico op hart- en vaatziekten. Probeer daarom je inname van deze vetten te beperken. Kies voor producten die weinig verzadigde vetten of transvetten bevatten.

๐Ÿ‘‰ Beperk je inname van toegevoegde suikers

Toegevoegde suikers zijn calorierijk. Probeer daarom je inname van toegevoegde suikers te beperken.

๐Ÿ‘‰ Drink voldoende water

Voldoende water drinken doet ontzettend veel voor je gezondheid. Water helpt onder andere het afval uit je lichaam af te voeren. Probeer daarom elke dag minstens 2 liter water te drinken.

๐Ÿ‘‰ Beweeg regelmatig

Beweging helpt je om calorieรซn te verbranden en je spieren te versterken. Probeer elke dag minimaal 30 minuten te bewegen.

๐Ÿ‘‰ Eet bewust

Neem de tijd om te eten, eet niet te snel en kauw goed op je eten.

๐Ÿ‘‰ Stel realistische doelen

Probeer niet te snel te veel af te vallen. Stel realistische doelen en houd je daaraan.

๐Ÿ‘‰ Zet ongezonde snacks uit het zicht

Ongezonde snacks in het zicht zijn een verleidelijke trigger, uit het zicht zetten vermindert de kans op snoepen.

๐Ÿ‘‰ Slaap voldoende

Voldoende slaap is essentieel voor een gezond gewicht.

Je kan ook steeds bij ons in apotheek Kestemont te Zaventem terecht voor informatie en advies over afvallen. Wij zijn op de hoogte van de laatste wetenschappelijke inzichten en kunnen je helpen om een gezonde levensstijl te ontwikkelen ๐Ÿ’š

Meest recent

Bij Apotheek Kestemont kunt u ook terecht voor

In de kijker

Hoe kunnen wij je helpen?