De talrijke voordelen van stoppen met roken

Roken is een hardnekkige gewoonte die een grote impact heeft op je gezondheid. De voordelen van stoppen met roken zijn talrijk en wetenschappelijk bewezen 👨‍🔬 Toch is het niet altijd gemakkelijk om de sigaret definitief uit te doven 🚭

Hieronder vind je de belangrijkste gezondheidsvoordelen van stoppen met roken

    ✔️ Verminderd risico op kanker: Roken is de belangrijkste oorzaak van longkanker, maar het kan ook leiden tot kanker van de mond, keel, strottehoofd, slokdarm, maag, alvleesklier, nier, blaas en baarmoederhals. 

   ✔️  Verminderd risico op hart- en vaatziekten: Roken verhoogt het risico op hartaanvallen, beroertes en andere hart- en vaatziekten.

    ✔️ Verbeterde longfunctie: Roken beschadigt de longen en kan leiden tot chronische obstructieve longziekte (COPD).

    ✔️ Verminderd risico op andere gezondheidsproblemen: Roken verhoogt het risico op tandvleesaandoeningen, botontkalking, verminderde vruchtbaarheid, problemen tijdens de zwangerschap en meer. 

    ✔️ Verbeterde smaak en reuk: De smaakpapillen en reukreceptoren worden aangetast tijdens het roken.

    ✔️ Betere conditie: Roken vermindert je longcapaciteit, verhoogt je hartslag en verzwakt je spieren, wat resulteert in een slechtere conditie.

    ✔️ Frisse adem: Tabakrook bevat vluchtige zwavelverbindingen die zich in de mondholte afzetten en leiden tot een onaangename geur.

    ✔️ Wittere tanden: Tabaksteer en nicotine in rook hechten zich aan tandglazuur, wat leidt tot extrinsieke verkleuring van tanden.

    ✔️ Gezonder uiterlijk: Roken kan je huid verouderen en rimpels veroorzaken. 

Wil je stoppen met roken? Kom gerust langs in onze apotheek, we helpen je graag verder! 💚


Meest recent

Bij Apotheek Kestemont kunt u ook terecht voor

In de kijker

Hoe kunnen wij je helpen?